ENJOY THE (WEDDING) RIDE

3 november 2021 | Inspiratie, Tips, Bruiloft, Trouwen, Trouwcoach, Ceremoniemeester

Yes, verloofd! In de eerste paar weken verkeer je in een andere (droom)wereld, zoek je online uren naar de perfecte jurk en zie je jullie al helemaal Pinterest-perfect trouwen op die ene prachtige locatie.

Maar dan, ineens, stap je weer terug in de realiteit en besef je dat dit ook allemaal geregeld moet gaan worden... De paniek overvalt je en eigenlijk kijk je alleen nog maar ver vooruit, naar die ene datum waarop jullie echt gaan trouwen. "Was het maar vast zo ver..." Het eindpunt is het enige wat telt. Die voorbereidingen? Allemaal gedoe en veel werk. Die moeten maar zo snel mogelijk voorbij zijn.

Pin this molly ho studio
© Pinterest

Maar dit is toch eigenlijk super zonde? Je stapt in een van de mooiste periodes uit je leven, namelijk de verlovingsperiode. Je bent verliefd, die verlovingsring schittert eindelijk aan je vinger en je mag een dag gaan organiseren die je he-le-maal zelf mag gaan vormgeven. Alles kan, niets is te gek. Alles op jullie manier, hoe jullie het willen en waar jij van droomt. Tientallen vrienden en familie zullen samenkomen op júllie dag, om samen jullie liefde te gaan vieren. Het organiseren van zo'n unieke en liefdevolle dag is toch iets om van te genieten?

Natuurlijk begrijp ik als geen ander dat je als net verloofde best even de weg kwijt kunt zijn, dat je niet goed weet waar te beginnen. Dat je graag wilt horen dat je dit écht kunt, dat je wegwijs gemaakt wilt worden in de basics. Dat je een spoedcursus 'weddingplannen' heel goed kunt gebruiken. En dat kan! Bijvoorbeeld door het boeken van een online brainstormsessie, een adviesgesprek of door het afnemen van meerdere coaching calls.

Natuurlijk heb ik makkelijk praten omdat ik weet wat er bij het organiseren van zo'n dag allemaal komt kijken en weet hoe je daar mee om kunt gaan. Maar eerlijk: als je mij ineens een huis laat verbouwen, dan zou ik dezelfde 'paniek' ervaren en uitkijken naar het moment waarop die verbouwing eindelijk af is en we kunnen gaan verhuizen. Is eigenlijk precies hetzelfde! Dus ik snap het echt. Die onzekerheden, twijfels en die enorme lijst aan to-do's waar maar geen eind aan lijkt te komen.

"Focus je op deze leuke en bijzondere dingen, geef aandacht aan datgeen waar je blij van wordt."

Maar geloof me: de voorbereidingen voor jullie bruiloft zíjn leuk. Het zoeken naar die ene fotograaf die perfect bij jullie past, het vormgeven van jullie eigen trouwkaart, het proeven van de bruidstaart, in de watten worden gelegd tijdens je proefsessies voor haar&make-up, een proefdiner op locatie, de kennismakingsgesprekken met jullie leveranciers, misschien wel het bezoeken van een beurs en dan nog die ene speciale dag waarop je eindelijk je trouwjurk mag gaan uitzoeken. Focus je op deze leuke en bijzondere dingen, geef aandacht aan datgeen waar je blij van wordt. Dan voelen de minder leuke, formelere zaken (zoals het regelen van papierwerk voor de gemeente) ook meteen een stuk minder zwaar. Probeer ervoor te zorgen dat je niet kopje onder in het regelwerk gaat en dat je daardoor de hele planning als moeilijk, zwaar en niet leuk gaat ervaren. Schakel dan snel een wedding professional in op het gebied/de gebieden waar voor jou de grootste uitdaging zit. Heb je behoefte aan overzicht en duidelijkheid, en krijg je dat zelf zo 1, 2, 3 niet voor elkaar, zoek daar dan de juiste hulp voor. Ga op zoek naar een weddingplanner als het werk je echt boven het hoofd stijgt en je graag veel uit handen geeft, of kies een trouwcoach als je behoefte hebt aan iemand die langs de zijlijn meekijkt en er voor je is met praktische tips en adviezen. Ga op zoek naar die ondersteuning die bij jullie past. Zo blijft het plannen van jullie mooiste dag altijd een liefdevolle weg naar jullie bruiloft waar je later met fijne herinneringen aan terug kunt denken. And that's all that matters!

X Renske

Voel je een match? Dan ben ik super benieuwd naar jullie én jullie liefdesverhaal. Laat je je gegevens achter? Dan zorg ik ervoor dat we snel kunnen kennismaken!

DREAM - PLAN - DO

Contactgegevens
Stuur een berichtje naar info@xrenske.nl of bel mij op 06-23552424.

Let's meet!

Hierover wil ik graag meer weten

Kies één van de opties hieronder