TROUWCOACH VS. WEDDINGPLANNER

22 oktober 2021 | Trouwcoach, Trouwen, Bruiloft

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel eens van een weddingplanner gehoord en weet grotendeels wat hij/zij voor een bruidspaar kan betekenen. Maar er zijn nog heel veel andere manieren om een bruidspaar te ondersteunen in de voorbereidingen naar hun grote dag. Eén van deze andere manieren is door middel van coaching van aanstaande bruidsparen. Maar wat is nu precies verschil hiermee met een weddingplanner? Als trouwcoach leg ik dit natuurlijk graag aan jullie uit!

Jeanine Oost Fotografie 29 verkleind

"Wij hebben een weddingplanner die alles voor onze bruiloft voor ons regelt". Dit heb je misschien een aanstaande bruid al weleens vol enthousiasme horen zeggen. Een weddingplanner is een perfecte uitkomst voor bruidsparen die het zelf veel te druk hebben om hun bruiloft te plannen, het zelf he-le-maal niet leuk vinden, of misschien wel een hele grote buitenlandse weekendbruiloft willen wat voor hen zelf heel lastig te organiseren is. Een weddingplanner staat een bruidspaar bij vanaf de verloving (of iets daarna) tot en met de grote dag zelf. Je vertelt aan jullie weddingplanner jullie grooste (trouw)wensen, ideeën en dromen en de weddingplanner zorgt ervoor dat jullie dag een droom wordt, zonder dat jullie zelf al teveel hoeven te regelen. De weddingplanner heeft heel nauw contact met (natuurlijk!) het bruidspaar, hun gasten, maar ook met alle leveranciers die bij de bruiloft betrokken zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan de locatiemanager van hun trouwlocatie, de BABS of de bloemist. Echt de rechter- en linkerhand van het bruidspaar gedurende alle voorbereidingen. Super fijn natuurlijk, maar wat nou als je toch graag zelf alles wilt regelen, jullie budget iets beperkter is of gewoon enkel af en toe even wilt sparren met een wedding professional?

There are dreamers and there are planners; the planners make their dreams come true

Een trouwcoach is dan dé uitkomst! Jullie regelen alles zelf, houden zelf de regie, blijven zelf in the lead over de hele organisatie. Tegelijkertijd hebben jullie wel iemand - een professional - die vanaf met jullie meekijkt, inspireert, aanzet tot actie, jullie vraagbaak is, en waar je heel fijn mee kunt sparren over jullie trouwdag. Het mooie is dat het bruidspaar zelf de online sessies inplant wanneer ze daar behoefte aan hebben. Bijvoorbeeld helemaal aan de start om goed op weg geholpen te worden in de organisatie en een duidelijke to-do lijst te maken, een aantal maanden later om een opzet voor het draaiboek te bespreken, een sessie wanneer er behoefte is om even te sparren over de bij jullie passende leveranciers, een volgende sessie gericht op de styling van de locatie en misschien plannen ze ook nog een sessie in samen met de ceremoniemeester om inzicht te krijgen in alle mooie taken die deze belangrijke persoon te wachten staat voor én tijdens de bruiloft.

COACHING - "the practice of guiding an individual through a process"

Het grote verschil tussen een weddingplanner en een trouwcoach zit hem dus in de manier van begeleiding en ondersteuning. Waar een weddingplanner vooral heel veel werk uit handen van het bruidspaar neemt, focust een trouwcoach meer op het geven van handvaten en inzichten waardoor een bruidspaar zelf - met veel vertrouwen - hun droombruiloft kan creëren. De trouwcoach staat in dat geval meer aan de zijlijn en is er wanneer het bruidspaar behoefte heeft aan wat sturing, inspiratie of nieuwe inzichten.

Jeanine Oost Fotografie 13 kopie

En dat is nu pre-cies wat ik zo leuk vind om te doen! Met het bruidspaar meekijken, meedenken, meedromen, voor ze klaar staan als het nodig is en hen de juiste tools geven om zelf die ene mooie, unieke en speciale dag te gaan organiseren.

X Renske

Voel je een match? Dan ben ik super benieuwd naar jullie én jullie liefdesverhaal. Laat je je gegevens achter? Dan zorg ik ervoor dat we snel kunnen kennismaken!

DREAM - PLAN - DO

Contactgegevens
Stuur een berichtje naar info@xrenske.nl of bel mij op 06-23552424.

Let's meet!

Hierover wil ik graag meer weten

Kies één van de opties hieronder