WINTER-WEDDING

14 september 2021 | Winter, Inspiratie, Trouwen, Bruiloft, Winter Wedding

Trouwen in de winter. Voor veel bruidsparen klinkt dit een stuk minder aantrekkelijk dan een zomerbruiloft. Toch is trouwen in de wintermaanden iets dat komend jaar een echte trend lijkt te worden! Door Corona en alle uitgestelde en verzette bruiloften die daar het gevolg van waren, wordt 2022 een onwijs druk trouwjaar. Het ‘normale’ trouwseizoen (mei – september) is voor veel locaties, fotografen en weddingplanners al volgeboekt. Trouwen buiten deze populaire maanden geeft bruidsparen een mooie mogelijkheid om tóch nog in 2022 te kunnen trouwen. In deze blog laat ik jullie de grote voordelen van een winterbruiloft zien. Want die zijn er zeker!

Annekefotografie 0362 verkleind
© Anneke Fotografie

De magische sfeer van de feestdagen, de charme van haardvuren en de romantiek van vele kaarsen. Trouwen in de winter heeft iets heel bijzonders. Koude temperaturen, maar een hele warme sfeer. Na het ja-woord proosten met glühwein bij gezellige vuurkorven, een romantisch diner bij kaarslicht en alles versierd met honderden lichtjes. Misschien valt er zelfs wel sneeuw… Jullie eigen sprookjeshuwelijk komt zo steeds dichterbij.

Maar wat voor soort locatie is hier nu helemaal geschikt voor? Zoek in elk geval een trouwlocatie uit waar het binnen helemaal naar jullie wens is. Erg voor de hand liggend misschien, maar er zijn ook veel locaties waar je buiten prachtig kunt trouwen, borrelen en dineren en waar de ruimtes binnen enkel een ‘plan B optie’ zijn. Kies dus een locatie waar jullie helemaal verliefd zijn op de ruimtes binnen.

Een locatie met een overdekt en verwarmd terras doet het ook erg goed in de winter. Stel je het eens voor: na de ceremonie proosten jullie samen met jullie gasten met champagne en warme glühwein rondom warm knisperende vuurkorven op dit verwarmde terras. Voor de kinderen (waar de volwassenen heel hard van mee profiteren) warme chocolademelk met zelf geroosterde marshmellows om heerlijke smores te maken. Hebben ze meteen iets om zich mee te vermaken! Er liggen lekkere warme kleedjes voor de gasten en om de sfeer zo gezellig en knus mogelijk te maken is het terras aangekleed met styling in warme kleuren en veel lichtjes. Een hele fijne setting voor een sfeervolle en relaxte borrel. Of misschien zelfs voor een echte winter BBQ. Zet een overdekt en verwarmd terras dus zeker op je wishlist voor jullie winter-wedding locatie!

Rustic winter wedding California winter wedding
© Pinterest

Een kasteel is een heel bijzondere optie om jullie winterbruiloft te vieren. Een kasteel straalt al snel iets sfeervols en magisch uit. Veel karakteristieke kamers, lange trappen (i-de-aal voor jullie grootse entree), een brandende open haard en een prachtige kasteeltuin waar jullie foto’s kunnen gaan maken. Wie weet wel in de sneeuw…

Trouwen in de winter geeft jou als bruid ook de ideale gelegenheid om uit te pakken met de trouwjurk. Een echte trend is de bruidsjurk met lange mouwen. Niet ideaal als het buiten 30 graden is, maar bij een winter-wedding is dit ineens wel een fantastische optie!

Styled Shoot Trouwen in de sneeuw
© The Perfect Wedding - jurk via Look of Love Bridal Boutique

Waar je als winter-wedding bruidspaar wel goed rekening mee moet houden, is het feit dat de fotograaf waarschijnlijk minder goed daglicht heeft om mee te werken. De dagen zijn in de winter een stuk korter en dus moet je soms iets creatiever zijn qua fotoshoot. Houdt hier in jullie planning en draaiboek rekening mee! Zorg altijd voor een locatie waar je binnen kunt shooten, dan ben je minder afhankelijk van de schemering.

Gaan jullie buiten shooten en ben je bang dat je jurk tijdens de fotoshoot vies wordt, bijvoorbeeld omdat het pas geregend heeft of omdat er misschien wel sneeuw ligt? Een witte vuilniszak of wit laken kan helpen om je jurk te beschermen. Hier zie je op de foto’s niets van! Jullie fotograaf heeft hier vast ervaring mee. Laat jullie ceremoniemeester je hierbij helpen en laat je niet tegenhouden door de angst voor wat vlekken op je jurk. Want die winterse foto’s zijn geweldig!

Een laatste punt om op te letten wat ik jullie wil meegeven is dat de styling soms net wat extra aandacht nodig heeft om die gezellige en warme sfeer te creëren. Maak op Pinterest een moodboard jullie gewenste sfeer te creëren en schakel eventueel een professionele wedding stylist in die jullie hiermee kan helpen. Niets van dit alles staat jullie prachtige winterbruiloft in de weg.

En, worden jullie al warm van het idee van een sfeervolle winter-wedding? Denk buiten de lijntjes, wees creatief en creëer jullie ideale bruiloft in de winter!

X Renske

Voel je een match? Dan ben ik super benieuwd naar jullie én jullie liefdesverhaal. Laat je je gegevens achter? Dan zorg ik ervoor dat we snel kunnen kennismaken!

DREAM - PLAN - DO

Contactgegevens
Stuur een berichtje naar info@xrenske.nl of bel mij op 06-23552424.

Let's meet!

Hierover wil ik graag meer weten

Kies één van de opties hieronder